6 tipů na vánoční jmenovky

proužek shoptet2

Tipy na zajímavé řešení letošních jmenovek

Nejen, že předvánoční shon vás žene do obchoďáků či internetových eshopů na hon za dárky, ještě je třeba myslet na to, jak je zabalit a označit, komu je ten či onen balíček určen. 

 

Jasně, že se dají v kdejakém papírnictví nebo Tescu a podobně koupit archy papírových samolepek s vánočními motivy, nebo dokonce dárky jednoduše popsat prvním, co vám přijde pod ruku. ALE existuje i spousta lidí, která si to shánění ráda završí i kreativní tvorbou jmenovky. Přecejen jsou pak ještě víc od srdce. 

___________________________________

 

Mé první tři tipy jsou na velmi snadné, ale na pohled zajímavé jmenovky z poměrně nového obchodu Action. Nachází se většinou ve větších městech, konkrétně přidružený u nákupního střediska. V něm stačí zabrousit do hobby oddělení a možná najdete ještě více skvostů, než já sama.

 

1. Jelínci | 4 kusy v balení, bílá nebo přírodní hnědá, 19,30 za balení. Vzala jsem tedy od obou barev. Stačí si k ruce vzít tenký popisovač (já vybrala konkrétně edding 0,8mm, měděný) a drobným písmem nadepsat. Se jménem si můžete všelijak vyhrát, aby se vlezlo jen do paroží nebo naopak na hlavu. V kombinaci s nějakým přírodním, neutrálním balícím papírem a jutovým provázkem se budou vyjímat.

 

DSC04908

 

 

2. Písmena | Sada třiadvaceti černých dřevěných písmenek, každé v sadě po třech kusech, 53,90. Mají dle mého velmi všestranné použití. Dají se využít v původní černé barvě, ale kdo rád na Vánoce vidí černou, že? Místo toho můžete do ruky vzít akrylovou červenou a zelenou a vystylovat každé písmeno do barev Vánoc. Nebo vzít zlatý či stříbrný sprej/akrylovou barvu a udělat z nich hvězdu celého dárku! Není ani třeba písmeny "napsat" celé jméno, klidně stačí písmeno využít na iniciálu a zbytek doplnit ručně. EDIT: O dva dny později jsem Action navštívila znovu a za těmito písmeny našla i písmena v bílé a přírodní barvě :D 

DSC04913

 

 

3. Kolíčky | Dvě stovky různobarevných mini dřevěných kolíčků je ideální na připevnění papírových jmenovek. Opět se nejlépe hodí k jutovému provázku. V Actionu je lze pořídit za krásných 53,90. Černá, tmavě a světle šedá, bílá a přírodní barva - každý si najde svého favorita. A co víc, tip č. 1 a 3 jdou krásně zkombinovat. Vezměte pořádné lepidlo, nejlépe sekundové, a přilepte jelínka ke kolíčku. 

DSC04893

___________________________________

 

Další set tipů je pro ty z vás, kterým se doma na poličkách a ve skříňkách pyšní řezací plotry. 

4. Set "Vánoční klasika" | Mé vlastní cricut jmenovky ve 2 variantách - jmenovka se zkosenými rohy a baňka. Jedna z baněk dokonce s nápisem Veselé Vánoce, který je třeba háčkem nebo pinzetou vyseparovat pryč. Přímý odkaz na tento projekt obdrží emailem všichni ti, kteří jsou přihlášeni k odběru novinek. Pro mě letos klasika znamená červené, zelené a zlaté barvy. Ale do teď jsme vždy zdobili tyrkysovo-stříbrnými odstíny. Je opravdu na každém, jaký papír si pro výřez zvolí. 

DSC04910

 

 

5. Stuha se zlatým nápisem | Proč připojovat extra kousek papíru nebo jiného materiálu, když se jméno obdarovaného může krásně vejít už na stuhu, kterou dárek zabalíme? Cricutem vyřezaná nažehlovací folie například zlatá s glitry se postará o setsakramentsky luxusní vzhled. Pozn.: Pokud doma nemáte plotr, můžete zkusit folii vyřezat hobby nožíkem. Asi se ale nepovede kaligrafické písmo, nicméně nějaká tiskací by určitě s trochou píle a trpělivosti šla.

 

___________________________________

 

Finální tip je zase něco pro jiný obor nadšenců, konkrétně jde o pečetění, které se po dlouhé odmlce zase dostává do povědomí. Krásné pečetě a pečetíčí vosky můžete objednat např. na obychey nebo u krasopisky.

6. Pečeť s pauzovacím papírem | Zlatou nebo jinou vánoční pečetí připevněný něžný průsvitný pauzák působí opravdu ladně a proto bych ho používala zejména u dárků určených ženskému pohlaví. Pauzovací papír lze popsat jakýmkoli popisovačem, který se nerozmazává, ale nejlépe inkoustem a perkem. Pokud zvládáte základy, kaligrafický nápis nejlépe doplní tento elegantní styl jmenovky. 

Zpět do obchodu